Túto sezónu v RC Ráčik prebiehajú stretnutia s umelcami s názvom Umelci deťom a s deťmi, kde majp deti možnosť spoznať rôznych umelcov, ich prácu a vytvoria si tiež svoje dielo po každom stretnutí.

Prvá stretnutie v septembri v rámci projektu bolo venované bábkovému divadlu. Bábkoherečka Kristína Sviteková nám čítala, hrala divadlo, hrala na mandolíne a vysvetlila nám princípy bábkoherectva a dabingu. Prezradila aké bábky existujú a predstavila Princezku a Lizičku z knihy Mačky letia do Kanaday. Na záver s deťmi vyrobila milé maňušky. Dve hodiny plné tvorenia nás zabavili i poučili.

Druhý podvečer v septembri sa niesol v duchu líčenia. Umelecká maskérka a fotografka Kaja Čemová deťom vysvetlila princípy sprívneho líčenia popri maľovaní modelky, Všetky dievčatá si vypýtali líčenie podľa vlastných predstáv. Stali sa tak nachvíľu chodiacimi umeleckými dielami. Jediný Tomáško mal namiesto líčenia na líci hada. Kaja deťom prezradila zaujímavosti zo zákulisia točenia filmov a klipov. Stretnutie bolo zaujímavé a osožné.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Umelci v RC Ráčik