Máme za sebou prvý ročník Noci s Andersenom organizovaný pod hlavičkou Rodinného centra Ráčik, ktorý sa konal v Starej jedálni. Zároveň to bol 18. ročník podujatia Noc s Andersenom organizovaný na Slovensku a celkovo 23. ročník Noci s Andersenom. Tento rok sa podujatie konalo v piatok 31.3.2023 na viac než 1735 miestach našej planéty a zúčastnilo sa ho viac ako 100 000 detí. Okrem Česka a Slovenska sa do čítania zapojili aj krajiny ako Poľsko, Slovinsko, Francúzsko, Austrália, Veľká Británia, Grécko, Turecko, Srbsko, Chorvátsko, Malta, Španielsko, Švajčiarsko, Kanada, Taliansko, Nemecko, Rakúsko a Bulharsko. 

Ďakujeme všetkým za účasť, bol to aj pre nás nezabudnuteľný večer plný príbehov, čítania a zábavy. Noci s Andersenom sa zúčastnilo celkovo 25 detí a z toho tri deti z ukrajinskej komunity. 

Ďakujeme za podporu aj našim dobrovoľníkom a sponzorom. 

Ďakujeme: Spolok slovenských knihovníkov a knižníc, Klub dětských knihoven, vydavateľstvo Slovart, rádio Regina, Miestna knižnica Rača, Ing. arch. Ing. Martin Dubiny – DUBI, obchod Na Vidieku, Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel v Bratislave –  Tostabur, Stará jedáleň a Rodinné centrum Ráčik. 

Ďakujeme dobrovoľníkom: kráľ – František Brunner; kráľovná –  Ľudmila Brunnerová; herci, ktorí nám predčítali –  Janka Križanová (Škaredé káčatko), Martin Križan (Cisárov Slávik), Adam Jančina (Kresadlo); fotograf –  Martin Dubiny; občerstvenie –  Alena Dubinyová, Anna Karako, Martina Rebejová; Helena Cibulková –  príprava makiet k tvorivej dielničke; zapožičanie svetelnej výzdoby: Nicol Dunčko a mnohým ďalším, ktorí ochotne prispeli drobnosťami, aby sme mohli pre Vás pripraviť krásny rozprávkový večer. 

Vaše organizátorky Andrea Butor Škulcová a Lenka Drotovánová.

Noc s Andersenom – Ďakujeme ♥️📖